Wetswijziging contante betalingen

Posted on 14 november, 2019 door Quarto Belgie

Tags:

Wat gaat er voor u gebeuren

Zoals u misschien weet, treedt vanaf 1/12/2019 een nieuwe wettelijke bepaling in werking met betrekking tot het afronden van bedragen bij contante betalingen. Deze nieuwe wetgeving geldt voor alle ondernemingen, en dus ook voor die van u.

De wetgeving
Deze wetgeving gaat van kracht om de munten van 1 en 2 cent langzaam te laten verdwijnen. Om dit te doen moeten alle cashbetalingen die u ontvangt afgerond worden naar het dichtste veelvoud van 5 eurocent. Een voorbeeld hiervan: uw consument moet een bedrag van €12,91 betalen, dan rondt u dit bedrag af naar €12,90. Is het te betalen bedrag €12,93 dan rondt u dit af naar €12,95. Wilt u meer weten over deze wetgeving en welke gevolgen dit voor u heeft, klik dan op deze link voor meer informatie.

Wat betekent Quarto by Twelve hierin voor u?
Om ervoor te zorgen dat uw onderneming aan de nieuwe wetgeving voldoet, kan het zijn dat de manier waarop uw kassasysteem bedragen afrondt moet worden aangepast. Wij zullen deze aanpassing voor u uitvoeren op 15 november 2019. Zo hebt u voldoende tijd om de nodige controles te doen en de werking te testen, zodat uw systeem volledig klaar is op 1/12/2019.

Contact
Heeft u vragen over wat wij voor u gaan doorvoeren op uw kassasysteem, neem dan contact op met onze servicedesk via 0032 3 808 14 23 of mail naar servicedesk@quarto.nl.

Met vriendelijke groet,

Het team van Quarto by Twelve

Français? Cliquer ici