Questor-ONLINE versie 2017.A1 is actief

Posted on 14 augustus, 2017 door marc fahrner

Tags:

testen

software

ontwikkeling

kwaliteit

Wel de lusten, niet de lasten

Software as a Service. Bij Quarto draait je beheeromgeving veilig in de Cloud. Dat wil zeggen, veilig in het datacenter van Quarto. Degelijk gehost en redundant uitgevoerd. Ons datacenter is ISO 27001-gecertificeerd. Dit garandeert een veilige opslag van gegevens over je afrekenomgeving en eventueel je gebruikers. Wat ook een geruststellende gedachte zal zijn, is dat het je geen ICT-resources kost om een update of upgrade te kunnen gebruiken. Ook dat werk neemt Quarto je uit handen. Je gasten merken er niets van en ook als beheerder kun je je richten op je doel: het puur "gebruiken" van de software voor het verder verbeteren van je afrekenproces. 

Restaurant Overzicht

Een gestructureerd proces draagt bij aan hogere kwaliteit.

Natuurlijk zetten we niet zomaar een nieuwe versie online. Op het moment dat je er echt gebruik van gaat maken, heeft de software al uitgebreide tests doorstaan. Hoe gaat dat bij Quarto? De afdeling Productmanagement coördineert het proces. We streven naar 4 versies per jaar. Bij een nieuwe versie worden, ook met input van jullie als gebruiker, vooraf de nieuwe functionaliteiten vastgesteld. Tevens worden verbeteringen doorgevoerd en issues opgelost. Dit alles wordt in de scope vastgelegd en bevroren. Na de ontwikkeling volgt een gedegen intern testproces. Zodra wij ervan overtuigd zijn dat de software goed is, gaat deze in pilot op enkele uiteenlopende locaties waar intensief met Questor-ONLINE gewerkt wordt. 

Pas na het goed doorlopen hiervan wordt de definitieve update ingepland voor activatie op de servers. Dat is ook het moment waarop onze klanten geïnformeerd worden. Dit informeren doen we online en ziet een klant meteen zodra deze inlogt in het systeem. Bij die informatie zitten ook de releasenotes. 

Zorgvuldig testen en tijdig informeren, betekenen een vlekkeloze overgang

Doorlopend en gestructureerd ontwikkelproces

De meest recente versie van Questor-ONLINE, versie 2017.A1, is sinds 8 augustus operationeel. Alweer weken daarvoor is begonnen met de ontwikkeling van versie 2017.A2. Van deze versie is het interne testproces bezig en wordt de pilot gepland. Ook worden hieraan parrallel de releasenotes geschreven. Op deze manier overlappen de fasen van de opeenvolgende versies elkaar netjes over het gehele jaar. 

Door adhoc aanpassingen te voorkomen, is er een veel betere focus op de verschillende onderdelen van het proces. Daarbij bewijst zich een goede ontwikkelmethodiek van toegevoegde waarde. Aangevuld met een steeds verder geautomatiseerde en gestructureerde testaanpak, zal de kwaliteit naar de toekomst nog verder toenemen. Wij houden je op de hoogte!